Łączna liczba wyświetleń

piątek, 21 września 2012

Kruche ciasto z jabłkami i z kruszonką

Oto coś słodkiego i pysznego w sam raz na podwieczorek :)



Ciasto kruche:
½ szklanki cukru
2 szklanki mąki
1 kostka masła
5 żółtek
2 łyżeczki  proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy

Kruszonka:
1 szklanka mąki
½ szklanki cukru
½ kostki masła
Cukier wanilinowy

Nadzienie:
Smażone jabłka
Cynamon

Zagnieść  ciasto i wyłożyć nim nasmarowaną tłuszczem  i posypaną bułką tartą blachę. Na ciasto nałożyć smażone jabłka i posypać cynamonem.  Całość posypać kruszonką. Aby wykonać kruszonkę należy roztopić masło i dodać do niego mąkę, cukier i cukier wanilinowy.
Piec w temperaturze 180 stopni C przez 40 minut.


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy bardzo za każde odwiedziny i komentarz. Jest nam bardzo miło. Z chęcią odwiedzimy Wasze blogi :)